Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z tuńczyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk
zielona papryka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z tuńczyka

SKŁADNIKI: 4 puszki tuńczyka w sosie własnym, pół małej zielonej papryki, pół małej cebuli, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżeczka soku z limonki, pół łyżeczki czarnego pieprzu, pół łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka consome z kurczaka - dodaliśmy łyżeczkę bulionu z kurczaka, 1 jajko, 1 szklanka bułki tartej, pół szklanki oleju kokosowego lub roślinnego.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować paprykę i cebulę. Dodać do odciśniętego tuńczyka, Dodać sok z limonki, consome, pieprz, czosnek, sos sojowy, bułkę tartą i jajko. Dokładnie wymieszać i formować kulki. Smażyć na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 14.12.2010 22:15
ciekawe, sprobuje tego w weekend

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak