Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce owsiano - serowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane
parmezan
pierś z kurczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce owsiano - serowej

SKŁADNIKI: 1 szklanka płatków owsianych, 3/4 szklanki tartego parmezanu, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, pół łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 45 dag piersi z kurczaka, tłuszcz kuchenny

SPOSÓB WYKONANIA: Płatki miksować przez 20 sekund. Dodać ser, tymianek, sól i pieprz. Przemiksować. Piersi kurczaka umieścić między dwoma kawałkami folii i lekko rozbić. Nasmarować lekko tłuszczem kuchennym i panierować w mieszance owsiano - serowej. Kłaść na natłuszczony papier kuchenny i piec przez 15 minut lub do zezłocenia w temperaturze 225 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 04.03.2011 20:33
Panierka - rewelacja!
Karolina92 26.02.2011 10:32
super pomysl na panierke i danie jest dietetyczne, to mi sie podoba!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak