Sposób przygotowania

Zrobić rozczyn z 15 dag mąki, drożdży,lekko podgrzanego mleka i 1 łyżki cukru.Odstawić na ok. 15 min.Masło stopić, przestudzić.Rozczyn połaczyć z pozostałą mąką,cukrem, cukrem wanilinowym i masłem.Wyrobić gładkie ciasto, odstawić na 30min.Następnie rozwałkować i szklanką wykrawać pączki. Na każdy nakładać po małej łyżeczce marmolady, zlepiać i odkładać na posypaną mąką ściereczkę.Po ok. 30 min smażyć na mocno rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.Posypać cukrem pudrem lub polukrować. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Zawsze miałem zrobić i nie ma czasu
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Już wiem kto mnie zaopatrzy w pączki na tłusty czwartek
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękne pączuszki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    uwielbiam słodkości!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale kalorii
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    swoje najsmaczniejsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajny przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !