Sposób przygotowania

Z włoskiej kapusty wyciąć głąb. Sparzyć. Zdjąć ok. 16 liści.Ryż ugotować w 4 szkl. wody. Cebulę podsmażyć na złoto. Dodać starkowane na tarce jarzynowej pieczarki. Smazyć do odparowania soku.Marchew i seler starkować, dodać do pieczarek z cebulką. Przesmażyć. Dodać do ryżu.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zawijać gołąbki. Układać w garnku,każdą warstwę posypując pokrojonym czosnkiem. Zalać wodą z kostką rosołową i koncentratem do 1/3 wysokości gołąbków. Dusić w piekarniku ok. 1godz. SMACZNE\\GO

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Robiłem pyszne
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo fajne danie, odmiana dla tradycyjnych gołąbków
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszne gołąbki!
  • 6
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    to samo zdjecie przy gołąbkach jarskich jak i gołabkach z mięsem. Zabawne!
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zabawne jest odgrywanie się na innych portalach.Jesli widzisz, że coś nie tak, nie używaj sobie, tylko złoś naduzycie.A swoją drogą, zgłósiłam to zdjęcie do usunięcia juz dawno i zaraz ponowie.
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Niby czym sie mam odgyrwac? po prostu smieszy mnie to jak wytyka pani wszystkim wyimaginowane błędy i plagiaty a sama jak widze nie jest pani lepsza a wręcz przeciwnie!
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jest pani osobą tak otępiałą,że mści się pani o wyimaginowana posadzenie o plagiat zdjecia.Normalna osoba zrozumiałaby prosty tekst \"wiadomość nie dotyczyła Pani przepisu, za pomyłkę przepraszam\", mam maila, którego do Pani wysłałam.A pani mści się jak opętana.Nie poważne i śmieszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Nigdy takich nie jadłam. Czas wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Nigdy takich nie jadłam. Czas wypróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Nigdy takich nie jadłam. Czas wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    No i znowu coś się dzieje, że wyskoczył 3 razy mój komentarz :/
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    Pysznie wyglądają :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto sprawdzić jak smakują, dobra alternatywa dla tych mięsnych
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !