Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 3 - 4 piersi z kurczaka, sok z 1 limonki, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka startego czosnku, 1 łodyga selera naciowego, 1 posiekana mała zielona papryka, pół szklanki starego żółtego sera, 1/4 szklanki mleka skondensowanego, 170 g bułki tartej.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso natrzeć sokiem z limonki. Doprawić do smaku. Z reszty składników z wyjątkiem sera przygotować nadzienie. Kłaść je wzdłuż pośrodku piersi. Na wierzchu posypać tartym serem. Złożyć. Związać lub spiąć wykałaczkami. Położyć na papierze do pieczenia i piec 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Podoba mi się!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !