Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka pieczona w mleku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
mleko
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka pieczona w mleku

SKŁADNIKI: 6 dużych marchewek pokrojonych w cienkie plasterki, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka cukru, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżki margaryny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

SPOSÓB WYKONANIA: Marchewkę ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wymieszać mleko, cukier, sól i pieprz. Wymieszać z marchewką. Na wierzch położyć kawałki margaryny. Posypać natką. Piec 30 - 45 minut w temperaturze 180 stopni aż marchewka będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 23.08.2011 20:10
prosty ale bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak