Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski kociołek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 500 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kasza jęczmienna 2 torebki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski kociołek

Kroki postępowania

1
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy w garczku na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Wiejski kociołek foto
2
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy i podsmażamy.
Krok 2 - Wiejski kociołek foto
3
Pieczarki kroimy niedbale i dodajemy do kiełbasy i cebuli. Po około 10 minutach dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Doprawiamy
Krok 3 - Wiejski kociołek foto
4
W osobnym garczku gotujemy kaszę jęczmienną. Dodajemy ją do sosu. mieszamy.
Krok 4 - Wiejski kociołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 11.01.2014 10:28
Super pomysł na szybki obiadek:)
Dorian 11.06.2013 08:01
smaczne jedzonko
IwonaKa 06.06.2013 15:49
pycha,lubię takie jednogarnkowe potrawy
adelajda 05.06.2013 18:31
Mojemu mężowi będzie smakowało
Monika58 02.02.2013 15:05
super
marcia7 02.02.2013 15:05
dobra wiejska kuchnia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak