Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: Ciasto: 1 rozbełtane jajko, 1 szklanka mąki, pół szklanki mleka skondensowanego, 1 łyżka cukru, 1 łyżka proszku do pieczenia, pół łyżeczki soli. Reszta: 2 i pół łyżki oleju, 1/4 szklanki startego cheddara, 1/4 szklanki posiekanej drobno czerwonej i zielonej papryki, 1 puszka / słoiczek kiełbasek wienerwurst - wykorzystaliśmy parówki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki ciasta. Na oleju smażyć naleśniki przez 5 minut. Wyłożyć na nie kiełbaski. Przełożyć na drugą stronę i smażyć do zbrązowienia. Naleśniki podawać posypane serem i papryką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wyglądają super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !