Sposób przygotowania

Fasolkę należy opłukać pod wodą i namoczyć, najlepiej na noc w wodzie. Po tym czasie należy fasolkę wraz z wodą przelać do garnka i ugotować. W drugim garnku należy ugotować ziemniaki pokrojone wcześniej w kostkę. Po ugotowaniu należy dodać je do fasoli. Wędzony boczek należy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Skwarki z boczku należy dodać do zupy, a z wytopionego tłuszczu przygotować zasmażkę dodając do niego mąkę. Zasmażkę należy rozprowadzić zupą i połączyć z nią. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Faslówki dawno nie jadłam, chyba się skuszę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Fasolówka, oj też dawno nie gościła na moim stole.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam i zrobię
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    Lubię!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię taką zupkę
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczna i zdrowa
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Dobra zupka na zimę!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    konkretna i pożywna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię tę zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !