Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
koper świeży 2 gałązki
liście chrzanu
czosnek 2 ząbki
sól i cukier
korzeń chrzanu kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Do słoja wkładamy część kopru z chrzanem, czosnkiem i liśćmi wiśni na to wkładamy ogórki, wierzch przykrywamy pozostałą częścią składników. Wszystko to zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą (na 1 litr letniej wody dodajemy łyżkę stołową soli i cukru). Odstawiamy na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.10.2012 11:59
ja też uwielbiam :)
Agnieszka/picola 25.03.2012 21:58
uwielbiam
BozenA 13.09.2011 18:54
uwielbiam
BozenA 13.09.2011 18:54
uwielbiam
matii6 29.05.2011 19:10
lubię i też takie robię
MAR3STA 21.04.2011 22:23
mniam
m1monika 26.03.2011 19:49
uwielbiam!!!
gacopierz23 30.01.2011 17:36
do sezonu jeszcze troszeczkę :)
ElizaT 13.11.2010 01:03
fajne zielone a zaraz zima! brrrr
jarek4 06.11.2010 10:13
świetne
misia53 02.11.2010 13:39
Świetne ogóreczki i nie puste w srodku.
Wojtek8 21.10.2010 09:46
lubię własnej roboty ogórki
alaaa 12.10.2010 12:30
widać że wyszły ci fajne
Margo1 06.09.2010 10:04
Na pewno wyszły idealne
krzyniu1984 21.07.2010 15:31
smaczne są takie ogórki!
Jolanta40 19.07.2010 17:53
też czasem je robię, najlepiej smakują te pierwsze :

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak