Sposób przygotowania

Ogórki obieramy, myjemy, kroimy na ćwiartki, wkładamy do słoików. Cebulkę kroimy w pióra, dodajemy do ogórków. Do słoików dodajemy po 2 ziarna ziela angielskiego i po listku laurowym.

ZALEWA: Mieszamy wodę z octem, cukrem, solą, curry, podgrzewamy aż cukier się całkowicie rozpuści.

Wlewamy zalewę do słoików.
Zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut (wkładamy słoiki do gotującej się wody). Słoiki wyjmujemy odwracamy dnem do góry, odstawiamy do ostudzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajne warte wypróbowania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    właśni mi coś takiego chodziło po głowie
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robię ogórki z curry i choć mam inny przepis to posmak curry w ogórkach jest rewelacyjny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !