Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa paprykowo-pomidorowa

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory w puszce 1 szt
papryka 2 szt
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki WG UZNANIA
por 1/3 szt
bulion mięsny 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: zupa paprykowo-pomidorowa

Zagotować wodę z mięsem wg uznania lub z kostką rosołową. Marchew i pietruszkę obrać, włożyć w całości lub krojone,natkę pokroić,paprykę wydrążyć z nasion i pokroić na dowolne kawałki,pora na talarki. Zagotować z dodatkiem przypraw do miękkości.Można zabielić śmietaną, ja wolę bez.Po wystygnięciu rozdrobnić blenderem lub w rozdrabniaczu.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 08.07.2012 12:51
pyszna jak widać
Fiffi 25.03.2012 19:56
fajna,papryka daje zupełnie inny posmak
KasiaK90 16.09.2011 10:19
super
Agnik 11.08.2011 18:39
super
FAFIK 23.05.2011 07:59
Też muszę sprawdzić ten przepis! Bardzo mi się podoba!
Gosia32
Gosia32 10.04.2011 08:03
pycha
Mariposas 20.01.2011 21:41
trzeba wypróbować
Magdalena80 26.12.2010 13:49
dobra
Magdalena80 26.12.2010 13:46
pyszności
Jaheira11 26.12.2010 13:35
ciekawy pomysł
edyta44 12.11.2010 10:52
bardzo dobre
stokrotka 27.10.2010 22:45
pyszna zupa
elwal
elwal 20.07.2010 16:56
Też robię taką zupę ... i sos ... ;)
Kate131 19.07.2010 09:13
Paprykę dajemy czerwoną lub białą.Ja akurat dodałam jedną czerwoną, jedną białą bo akurat takie miałam w domu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak