Sposób przygotowania

Do ok. 2,5l wody włożyć białą kiełbasę, pozostałe wędliny , warzywa w całości i przyprawy.Gotować 15 min. i włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować do miękkości. Wyjąć wędliny.Wlać zakwas.Wetrzeć chrzan (cienka.ok. 5cm laska lub kawałek)Wsypać ok.1 średniej łyżki majeranku, wcisnąć 1 ząbek czosnku. Zaciągnąc śmietaną. Ugotowane wędliny pokroić i włożyć do zupy.Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    uwielbiam taki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    same pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    pyszny zwłaszcza z białą kiełbasą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo lubię !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    bardzo lubimy
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie ma to jak barszcz na zakwasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !