Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany boczek rolowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona łopatka 70 dag
jajko 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
cebula 1 szt
czosnek
olej
przyprawy do farszu:pieprz mielony, Przyprawa uniwersalna kucharek.
boczek 2,5 kg
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany boczek rolowany

Przygotować boczek:umyć, osuszyć, natrzeć solą, obłożyć zielem, liściem, i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Zrolować, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na co najmniej 1 dobę do lodówki. Mięso mielone wyrobić z jajkiem,1 ząbkiem czosnku, przysmażoną cebulką i namoczoną i odciśniętą bułeczką.Doprawić vegetą i pieprzem. Boczek rozłożyć, usunąć przyprawy. Farsz rozłożyć na mięsie. Zrolować ciasno, obwiązać grubą nicią. Włożyć do wysmarowanej olejem brytfanki.Piec ok. 2 godz.podlewając wytworzonym sosem, w tem. 180*C Można też upiec w rękawie, rozcinając go na 20 min. przed końcem pieczenia, aby boczek się ładnie zarumienił. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:43
Swojski najlepszy.
adam1f 30.09.2012 23:20
dobry
Anna169Hosz 07.02.2011 17:56
Apetyczny, coś w sam raz dla mojego mężą.
wedith1 19.08.2010 10:55
Podoba mi się przepis, ten boczek musi być pyszny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak