Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wolowina z udżca lub antrykotu 1,2 kg
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
olej 3 łyżki
mięszanka ziól do mięsa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól
tłuszcz do smażenia
pieprz czerwony grubo mielony łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w ziołach

mięso natrzeć musztardą,solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.odstawić na 3 godz.do lodówki.pieprz wymieszać z ziołami.mięso obsmażyć na maśle,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,obłożyć ziołami.piec 60 min w tem.180*c.kiedy skórka się zrumieni,przykryć mięso aluminiową folią i dalej piec do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak