Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: Kulki mięsne: 45 dag mielonej wołowiny, 12 posiekanych listków mięty, 1/4 szklanki posiekanej kolendry, 1 posiekana mała cebula, 1 posiekany mały pomidor, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczki pieprzu. Zupa: 4 szklanki bulionu wołowego, 1 średnia pokrojona w paski papryczka Chayote - użyliśmy chili, 1 duża pokrojona w paski marchewka, 1 posiekany mały por, pół szklanki posiekanej kapusty, pół szklanki makaronu muszelki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki kulek. Zagotować bulion, dodać warzywa i kulki. Posypać makaronem. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Podawać z tortillami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, bardzo lubię taką zupę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !