Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 25 dag włoskich kiełbasek - użyliśmy kiełbasek debreczyńskich, 3 posiekane plastry bekonu, 1 posiekana duża cebula, 3 posiekane ząbki czosnku, 3 średnie liście laurowe, 1/4 łyżeczki tymianku, 1 posiekana średnia czerwona papryka, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 puszki ciecierzycy, płyn z ciecierzycy, 1 puszka pasty pomidorowej.

SPOSÓB WYKONANIA: Usmażyć bekon i kiełbaski. Wyjąc i osączyć na papierze kuchennym. Następnie na łyżce oliwy smażyć przez 3 minuty cebulę, czosnek, liście laurowe, tymianek i paprykę. Dodać ciecierzycę, bekon i kiełbaski. Smażyć 3 minuty. Dodać pastę pomidorową i płyn z ciecierzycy. Dusić na małym ogniu przez 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    ale pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    fajny pomysł na przepis z ciecierzycą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !