Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z wyspy Andros

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski
ziemniaki
jajko
bekon

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z wyspy Andros

SKŁADNIKI: 2 kiełbaski - użyliśmy białych, 4 plasterki bekonu, pół kilograma ziemniaków, 1 łyżeczka soli, 6 jajek, szczypta suszonej mięty, 2 łyżki masła, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Posiekany boczek oraz pokrojone w plasterki kiełbaski zbrązowić na maśle. Na drugiej patelni usmażyć ziemniaki. Jajka wymieszać z kiełbaskami i boczkiem. Doprawić miętą, solą i pieprzem. Włożyć do ziemniaków. Smażyć z obu stron. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 12.07.2011 12:41
ja bym była zachwycona jakby mi ktoś taki na śniadanie zaserwował:P
Jolanta40 22.03.2011 09:12
mój mąż byłby zachwycony, gdybym zaserwowała mu taki omlet
wedith1 26.02.2011 10:58
Smakowity:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak