Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 kg cielęciny, półtorej szklanki obranych ze skórki pomidorów, pół szklanki czerwonego wytrawnego wina, 5 cebul, 4 ząbki czosnku, pół szklanki masła, pół kilograma spaghetti, 6 łyżek startego sera, pół szklanki oleju, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrany czosnek przekroić na połówki i naszpikować nim mięso. Posolić i popieprzyć. Rozgrzać olej i masło i podsmażyć mięso wraz z drobno posiekaną cebulą. Dodać wino, przetarte przez sitko pomidory i odrobinę wody. Dusić ok. godziny. Ugotować makaron. Mięso pokroić w plastry. Makaron podzielić na porcje i na każdej z nich układać mięso, a następnie polać sosem. Posypać tartym serem i podawać.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wyglada świetnie , tak też pewnie smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !