Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z makaronem z wyspy Korfu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
makaron
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z makaronem z wyspy Korfu

SKŁADNIKI: 1 kg cielęciny, półtorej szklanki obranych ze skórki pomidorów, pół szklanki czerwonego wytrawnego wina, 5 cebul, 4 ząbki czosnku, pół szklanki masła, pół kilograma spaghetti, 6 łyżek startego sera, pół szklanki oleju, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrany czosnek przekroić na połówki i naszpikować nim mięso. Posolić i popieprzyć. Rozgrzać olej i masło i podsmażyć mięso wraz z drobno posiekaną cebulą. Dodać wino, przetarte przez sitko pomidory i odrobinę wody. Dusić ok. godziny. Ugotować makaron. Mięso pokroić w plastry. Makaron podzielić na porcje i na każdej z nich układać mięso, a następnie polać sosem. Posypać tartym serem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.10.2011 14:01
super przepis
ewelinapac 25.10.2010 08:43
wyglada świetnie , tak też pewnie smakuje
Ewa104 14.09.2010 14:25
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak