Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, pół łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka octu winnego, 2 łyżki oleju, pół łyżeczki achiote - użyliśmy słodkiej papryki, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 mała posiekana cebula, 1 mała posiekana czerwona papryka, 1 łyżka posiekanej kolendry.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso wymieszać z solą, pieprzem i octem. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć wołowinę na złoty kolor. Dodać achiote, czosnek, cebulę, paprykę i kolendrę. Smażyć 5 minut lub do momentu odparowania płynów. Podawać z tortillami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !