Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baleadas

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortille
fasola czerwona
jajecznica

Przepis i sposób przygotowania na: Baleadas

SKŁADNIKI: tortille, odsmażana czerwona fasola - przesmażyliśmy fasolę z puszki z czerwoną cebulą i kuminem, gęsta kwaśna śmietana, ser queso duro - użyliśmy cheddara, awokado, 4 jajka rozkłócone z małą ilością mleka.

SPOSÓB WYKONANIA: Z jajek usmażyć jajecznicę. Pod koniec dodać ser, aby się rozpuścił. Tortille smarować fasolą, a na nią wyłożyć jajecznicę, śmietanę i awokado. Złożyć na pół i serwować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 08.04.2011 14:07
pyszności:)
Ewa104 18.09.2010 09:54
Bardzo lubię takie potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak