Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 mała posiekana cebula, pół posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka octu winnego, pół łyżeczki ostrego sosu, 45 dag wątróbki pokrojonej na mniejsze kawałki, 2 łyżki masła lub margaryny, 1 łyżka okruszków chleba, 3/4 szklanki posiekanych orzechów nerkowca, pół szklanki wody, ugotowany ryż - zjedliśmy z makaronem.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wątróbkę z cebulą, papryką, octem winnym i ostrym sosem. Odstawić na 15 minut. Rozpuścić masło. Dodać masę wątróbkową, okruszki, orzechy i wodę. Przykryć i gotować 20 minut. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Ciekawy przepis, inna watróbka niz ta którą zazwyczaj robię
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nietypowo,ale zapowiada się bardzo apetycznie.I zdjęcie profeska.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !