Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po hondurasku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka
orzechy nerkowca
papryka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po hondurasku

SKŁADNIKI: 1 mała posiekana cebula, pół posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka octu winnego, pół łyżeczki ostrego sosu, 45 dag wątróbki pokrojonej na mniejsze kawałki, 2 łyżki masła lub margaryny, 1 łyżka okruszków chleba, 3/4 szklanki posiekanych orzechów nerkowca, pół szklanki wody, ugotowany ryż - zjedliśmy z makaronem.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wątróbkę z cebulą, papryką, octem winnym i ostrym sosem. Odstawić na 15 minut. Rozpuścić masło. Dodać masę wątróbkową, okruszki, orzechy i wodę. Przykryć i gotować 20 minut. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz 08.02.2023 16:14
Zrobiłem bez octu oraz ostrego sosu tylko doprawilem solą i pieprzem. Wyszło bardzo dobre z puree oraz mizeria. Polecam
Ewa104 12.10.2011 08:45
Nietypowo,ale zapowiada się bardzo apetycznie.I zdjęcie profeska.
noculos 24.07.2010 11:39
Ciekawy przepis, inna watróbka niz ta którą zazwyczaj robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak