Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa z szynką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
szynka wędzona posiekna 3 plastry
sól i pieprz
marchewka
kukurydzy 1 puszka
natka posiekanej pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyż.
bulion drobiowy 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa z szynką.

Marchew pokroić w plastry. Wszystkie składniki oprócz żelatyny i kukurydzy przekładamy do garnka i gotujemy do momentu kiedy warzywa i kurczak będą miękkie. Miękkie mięso drobno kroimy i wrzucamy do bulionu. Na dno salaterki wkładamy połowę osączonej kukurydzy, resztę wrzucamy do bulionu i mięsa. W wywarze rozpuszczamy żelatynę. Gotowe przelewamy do salaterki i odstawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.11.2010 01:50
Pycha, tylko jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak