Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć (zalać gorącą wodą na 15 min). Cebule obrać, pokroic w piórka i zeszklic na oleju. Dodać odcedzone rodzynki i pieprz (odrobinę), chwilę przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i 1/3 szklanki wody. Zagotować. I ostudzić. Śledzie pokroić w grubą kostke tak ok. 1,5x1,5 cm. Układać warstwami śledzia i cebule z rodzynkami. Pierwszą i ostatnią warstwę układamy z cebuli z rodzynkami. Odstawić przynajmniej na 1 noc żeby sie przegryzło. W smaku takie śledzie wychodzą słodko-kwaśne. Jesli ktos koniecznie musi to może dodac sól ale naprawde odrobinke żeby nie popsuć smaku. Ja nie dodaje. Jesli koncentrat jest bardzo kwaśny to leciutko można posłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    ciekawy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo fajny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne śledziki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !