Sposób przygotowania

Z mąki, wody, odrobiny soli i jaja zagnieść ciasto na pierogi. Ziemniaki i twaróg zmielić razem. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju i dodać do masy na nadzienie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanką pierogi, nadziać przygotowanąmasa, dokładnie sklejać. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wkładać porcjami pierogi i gotować 5-10 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane bułka zrumienioną na tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię ruskie pierogi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pierogi :):):) kto ich nie lubi?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniagdz

    ile pierogów wychodzi z tych proporcji?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !