Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżeczki
żółtko jajek 1 szt.
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez

Żółtka ucieramy z solą pieprzem,musztardą i sokiem z cytryny. Nie przerywając ucierania cienką smużką wlewamy olej,wtedy powinien sos gęstnieć .Na końcu doprawić do smaku. Można zrobić go w kilku wariantach np: ziołowy:dodając posiekany szczypiorek,natkę lub estragon. paprykowy:miksujemy trochę papryki konserwowej z łyżką keczupu i łączymy z majonezem. inny można zrobić z czosnkiem przeciśniętym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.11.2013 13:03
nigdy swojego nie robiłam..:0
gusia1000 03.02.2013 20:38
swojski najlepszy.
smakowita 15.10.2012 21:44
majonez domowej roboty jest REWELACYJNY !!! tylko polecać !!!
Aneta41 12.08.2012 20:29
pięknie wyszedł
alaaa 06.07.2012 22:02
domowy odpowiednio doprawiony jest najlepszy
ewaa 01.02.2012 13:30
domowy jest najlepszy
Ada-Gaba 02.01.2012 11:57
domowy ,najlepszy
agogo2 18.12.2011 17:24
polecam
Elżbieta17 03.12.2011 18:46
super przepis, zabieram do swojej księgi:)
Magdalena1110 20.11.2011 21:07
super
misia53 19.11.2011 21:20
W składnikach obcięło 2 łyżeczki musztardy.
anemon 19.11.2011 17:47
Ja jak ben-ka, teraz tylko gotowy kupuję, trochę z wygody, a trochę z obawy przed salmonellą. Podobają mi się Twoje pomysły na majonez smakowy.
ben-ka 17.05.2011 08:58
jak ja dawno nie robiłam sama majonezu......
Katarzyna99 10.05.2011 00:15
wygląda nieźle:D
Mysiunia 09.01.2011 15:37
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak