Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z solą pieprzem,musztardą i sokiem z cytryny. Nie przerywając ucierania cienką smużką wlewamy olej,wtedy powinien sos gęstnieć .Na końcu doprawić do smaku. Można zrobić go w kilku wariantach np: ziołowy:dodając posiekany szczypiorek,natkę lub estragon. paprykowy:miksujemy trochę papryki konserwowej z łyżką keczupu i łączymy z majonezem. inny można zrobić z czosnkiem przeciśniętym.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    wygląda nieźle:D
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jak ja dawno nie robiłam sama majonezu......
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja jak ben-ka, teraz tylko gotowy kupuję, trochę z wygody, a trochę z obawy przed salmonellą. Podobają mi się Twoje pomysły na majonez smakowy.
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W składnikach obcięło 2 łyżeczki musztardy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super przepis, zabieram do swojej księgi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    domowy ,najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    domowy jest najlepszy
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowy odpowiednio doprawiony jest najlepszy
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pięknie wyszedł
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    majonez domowej roboty jest REWELACYJNY !!! tylko polecać !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    swojski najlepszy.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy swojego nie robiłam..:0

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !