Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z ziemniaków i grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
pieczarki 50 dkg
cebula biała 3
jaja 4
śmietana 1 szklanka
olej
Sól, pieprz, majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka z ziemniaków i grzybów

ziemniaki obrać,polowe utrzeć na miazgę,a resztę na drobne wiórki.wymieszać.cebulę i pieczarki obrać,posiekać i powoli dusić na oleju pod przykryciem.do ziemniaków wbić jaja,wsypać bułkę tartą,pieczarki i wymieszać.przyprawić majerankiem,solą i pieprzem.dużą foremkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.piec ok.75 min w tem.150*c.gotową,gorącą babę polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak