Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golabki bez zawijania

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
sól i pieprz do smaku
sos pomidorowy kilka lyzek
śmietana kilka lyzek
ryż 100 (ugotowany)
kapusta 200 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: golabki bez zawijania

Mieso mielone laczymy z ugptpwanym ryzem i spazona i odcisnieta ,drobno posiekana kapusta.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Lepimy kotleciki i smazymy na oleju z obu stron.Nastepnie przekladamy do garnka i zalewamy sosem pomidorowym rozcienczonym w wodzie.Sos powinien zasłaniac golabki.Dusimy pod przykryciem na malym ogniu okolo 30 minut.Na koniec dodajemy smietane i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 26.04.2012 18:02
rewelacja
Koper 16.03.2012 21:54
przymierzam się do nich od dłuższego czasu
Barbara40 01.02.2011 20:41
ciekawe
cichor 25.08.2010 08:54
coś dla mnie smak gołąbków i nie trzeba zawijać w liście, na pewno z przepisu skorzystam.
sylwiachmiel 20.07.2010 22:17
mozna by dodac do nich jajko gdyz moim zdaniem sa za delikatne!
Ewa111 19.07.2010 14:21
Takie szybkie gołąbki,muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak