Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielony w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dkg
bułka
cebula
jajko
mąka ziemniaczana łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
margaryna 5 dkg
mąka pszenna 3 łyżka
śmietana 12% 0,25 szklanka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mielony w sosie

bułkę namoczyć.odcisnąć.cebulkę pokroić i usmażyć na tłuszczu.mięso wymieszać z odciśniętą bułką,cebulką,solą,pieprzem,mąką ziemniaczaną i jajkami.uformować klopsa,obtoczyć w bułce.upiec w nagrzanym piekarniku.śmietankę wymieszać z pszenną mąką i rozprowadzić sosem od klopsa.mięso podzielić na porcje,zalać sosem i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak