Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. W naczyniu wymieszać sos sojowy, sos hoi sin, po łyżeczce pieprzu cytrynowego, pikantnej przyprawy do grilla oraz vegety. Dodać plastry kurczaka i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na patelni.

Pomidory ponacinać, przelać gorąca wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podpiekać, aż całkiem zmiękną, dodać sól, czarny pieprz i miód. Wymieszać.

Cukinię obrać pokroić na plastry. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno plastry cukinii, pomidory, kurczaka, plastry cukinii i pomidory. Wstawić do piecyka na około 30 minut (temperatura 170 stopni). Wyjąć, posypać startym serem i wstawić do piecyka ponownie na tak długo, aby ser się roztopił.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajne talarki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !