Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane talarki cukinii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinii 1 szt.
pomidorów 3 szt.
filetu z kurczaka 1/2 kg
sosu hoi sin 2 łyżki
sosu sojowego 1 łyżka
miodu 1 łyżka
mozzarelli 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane talarki cukinii

Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. W naczyniu wymieszać sos sojowy, sos hoi sin, po łyżeczce pieprzu cytrynowego, pikantnej przyprawy do grilla oraz vegety. Dodać plastry kurczaka i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na patelni.

Pomidory ponacinać, przelać gorąca wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podpiekać, aż całkiem zmiękną, dodać sól, czarny pieprz i miód. Wymieszać.

Cukinię obrać pokroić na plastry. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno plastry cukinii, pomidory, kurczaka, plastry cukinii i pomidory. Wstawić do piecyka na około 30 minut (temperatura 170 stopni). Wyjąć, posypać startym serem i wstawić do piecyka ponownie na tak długo, aby ser się roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.08.2012 23:18
Smaczne :)
Jaheira11 02.07.2011 23:21
fajne talarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak