Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3-4 szt
pietruszka 1 szt
kawałek selera 1 szt
kawałek pora 1 szt
smietana 18% 150 ml
koncentrat mały 1 słoiczek
mąka 3 łyżki
woda 4 l
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
chili 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta
kości schabowe 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista pomidorowa

Kości myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą ok. 4-5 litrów i na małym ogniu gotujemy ok. 30 minut.
Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy do wywaru.
Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku.
Śmietanę rozprowadzamy z mąką i wlewamy do zupy mieszając.
Kości możemy obrać i wrzucić do zupy lub zostawić jak ktoś lubi do poskubania.
Zagotowujemy.

Podajemy z dowolnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.05.2012 08:21
pyszna
eli_555 22.07.2011 22:54
w sam raz na zimne dni
wedith1 01.12.2010 07:46
Na pewno świetnie rozgrzewa 1 :)
pawel007 21.09.2010 07:45
pyszna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak