Sposób przygotowania

Kości myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą ok. 4-5 litrów i na małym ogniu gotujemy ok. 30 minut.
Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy do wywaru.
Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku.
Śmietanę rozprowadzamy z mąką i wlewamy do zupy mieszając.
Kości możemy obrać i wrzucić do zupy lub zostawić jak ktoś lubi do poskubania.
Zagotowujemy.

Podajemy z dowolnym makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszna...
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Na pewno świetnie rozgrzewa 1 :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    w sam raz na zimne dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !