Sposób przygotowania

Schab należy opłukać pod wodą, następnie osuszyć i pokroić w plastry grubości 1- 1,5 cm. Tak przygotowane plastry należy rozłożyć na talerzu i obsypać solą oraz pieprzem, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie plastry schabu należy rozbić kuchennym tłuczkiem. Jajka rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy je miotełką, na jednym talerzu przygotowujemy mąkę, zaś na drugim bułkę tartą wymieszaną z ziołami prowansalskimi, suszonym koperkiem oraz drobniutko posiekaną natką. Kotlety schabowe obtaczamy w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej z ziołami. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy w nim kotlety z obu stron na lekko brązowy kolor. Podajemy z ziemniakami i surówkę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    robie bardzo podobne kotleciki
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    schabowe ponad wszystko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    Najlepsze danie na niedzielny obiad :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    tradycyjnie dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    lubię takie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    każdy lubi schabowe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    no i to lubię!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    klasyk
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi niesamowicie pachnieć
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł na panierkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !