Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior pod pierzynką .

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
mąka 35 dag
mleko 1/2 l
żółtko jajek 2 szt
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior pod pierzynką .

Kalafior gotujemy z dodatkiem soli . Odcedzamy .łamiemy na różyczki Do rondelka dajemy masło(rozpuszczamy je) dodajemy mąkę mieszamy wlewamy mleko wciaż mieszając dodajemy zółtka .Doprawiamy solą pieprzem ,dodajemy starty ser ,mieszamy .Kalafior kładziemy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem .Zapiekamy ok 15 min w 180 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 12.02.2012 20:18
Delicje,...
adam1f 19.12.2011 20:55
dobre
buksiak12 15.09.2010 14:18
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak