Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka zapiekana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 30 dag
mleko 3,2% 1/2 l
żółtko jajek 2 szt
masło 6 dag
Pieprz biały mielony Prymat
fasola szparagowa 2 ugotowana
ser żółty 40 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka zapiekana

fasolkę gotujemy z dodatkiem soli . Odcedzamy .Do rondelka dajemy masło(rozpuszczamy je) dodajemy mąkę mieszamy wlewamy mleko wciaż mieszając.Doprawiamy solą pieprzem ,dodajemy starty ser ,mieszamy .Fasolkę kładziemy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem .Zapiekamy ok 15 min w 180 stopniach .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 23.10.2011 18:28
smacznie mi to brzmi
gosia47-47 01.02.2011 08:54
lubie fasolę :)
bogumiła3 12.09.2010 00:28
uwielbiam
amorzenek 07.08.2010 07:24
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak