Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z drobiu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczka 0,5 kg
płatki kukurydziane 3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 2 szt
sos sojowy 1 łyzka
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z drobiu

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie paski, przyprawić sosem sojowym, czosnkiem, pieprzem i solą. Wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki. Płatki kukurydziane pokruszyć, wymieszać z bułka tartą i z tartym serem. Panierować mięso w jajku a potem w panierce. Smażyc na głębokim oleju, osączyć nadmiar tłuszczu. Popruszyć papryka w proszku, podawać z sosem do mięs grillowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 08.07.2013 09:14
ladnie wygladaja
IZABELA29 19.02.2013 10:41
smaczne
anulka69 15.04.2012 11:51
pycha
edyta44 09.02.2012 15:43
smaczne
ewaa 19.12.2011 20:02
pychota
Edyta31 12.11.2011 23:36
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak