Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Markizy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok kubuś zielony 350 ml
sok kubuś czerwony 350 ml
budyń waniliowy 2 szt
herbatniki 24 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Markizy

Połowę herbatników rozłożyć na blaszce. Z zielonego soku odlać pół szklanki, wsypać do niego jeden budyń i wymieszać. Resztę soku zagotować. Do gotującego się soku dodać sok wymieszany z budyniem. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na herbatnikach. Tak samo przygotować masę z soku czerwonego i rozsmarować ją na zielonej masie. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników. Docisnąć. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.01.2014 10:42
fajne połączenie
teresa18 12.11.2013 19:47
świetny pomysł
kate.500 27.07.2013 20:35
super pyszne markizy
caralajna 11.07.2013 08:00
bardzo pomysłowe
barbara11561 29.01.2013 14:52
pyszny deserek,polałabym jeszcze wierzch czekoladą:)
olkaaa 26.01.2013 10:40
bardzo fajne
MAR3STA 25.01.2013 18:41
pyszne i nie trzeba piec
Mira85 25.01.2013 18:36
ciekawe połączenie
fasola 25.01.2013 16:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak