Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Köttbullar na ostro

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
papryczki marynowane Jalapeno 12 plasterków
jaja 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
Musztarda rosyjska Prymat 3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Köttbullar na ostro

Cebulę i czosnek posiekać. Papryczki pokroić w drobną kosteczkę. Bułkę namoczyć w ciepłym mleku. Do mięsa dodać cebulę, czosnek, papryczki, namoczoną bułkę, jajka, musztardę całość dokładnie wymieszać. Z gotowej masy mięsnej formować małe kuleczki i obtaczać je w bułce tartej. Układać w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowane klopsiki polać lekko olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 45 min. w temp. 190 stopni aż się zarumienią. Tak przygotowane klopsiki podawać z ulubionym sosem, ziemniaczkami oraz surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 26.01.2013 22:04
Ciekawy przepis i apetyczne wykonanie :)
Katarzyna/kate1980 24.01.2013 21:43
ciekawe ....
Pyszota 24.01.2013 21:28
super
Adamorek 24.01.2013 19:56
doskonałe
treonina 24.01.2013 18:49
wspaniałe!
Alex_M 24.01.2013 18:38
super przepis
Noruas 24.01.2013 18:37
bardzo apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak