Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki wątrobiane (pulpety)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba 10 dag
bułka czerstwa 1 szt
margaryna 1 łyzka
jajko 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki wątrobiane (pulpety)

Wątrobę przemielić w maszynce, dodać odciśnieta bułkę (wczesniej namoczoną w wodzie), zrumienioną cebulkę na tłuszczu, żółtka,przyprawic do smaku sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Białka ubić na sztywna pianę i wszystko lekko przemieszać.
Kłaść łyżeczką kluseczki na gotujacy sie rosół lub osolona gotującą się wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 28.11.2012 19:03
super
Motorek 27.06.2012 13:58
smaczne
Iwona51
Iwona51 30.09.2011 12:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak