Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć i sparzyć. Z pomarańczy ściąć wierzch na 2/3 wysokości> brzeg wykroić w ząbki. Wydrążyc miąższ i odcisnąć sok, połaczyć z sokiem wyciśniętym z cytryny. Zelatną rozpuścić w 1/4 szklanki wody zimnej a gdy napęcznieje rozpuścić w reszcie wrząej wody z cukrem. Wlać do tego sok i dokłądnie wymieszać, ostudzić. Gdy galaretka zacznie tęrzeć rozlać do wydrązonych pomarańczy i wstawić do lodówki. Przed podaniem można ozdobić bitą śmietaną

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    pyszny i prosty deser!
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    fantastyczne wykorzystanie pomarańczy! świetny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    szybki i mało skomplikowany przepis! super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Fajne:) Pomarańcza inaczej:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !