Sposób przygotowania

Filety z dorsza należy podzielić na porcje, następnie skropić je delikatnie sokiem z cytryny i posolić. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać je miotełką, dodać odrobinę soli i pieprzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Filety z dorsza zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, dolać do niego wino i smażyć na nim filety z dorsza z dwóch stron.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    no i winko do popicia
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Zjadłoby się takiego dorsza
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    rybka lubi pływać więc popitka najważniejsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    proste i pyszne :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    zjem i bez wina
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wolę rybę i wino skonsumować osobno
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienite!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    popić trzeba winem
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Taka rybka musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !