Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula 2 szt
zielona papryka 4 szt
oliwa 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
nać z pietruszki 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w warzywach

Karpia umyc, oczyścić i podzielić na filety. Oprószyc solą i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrac i pokroić w dość gruba kostkę. Paprykę, umyć, sparzyć, sciągnąć skórkę i wyciagnąć gniazda nasienne. Nastpenie pokroic w gruba kostke. W rondelku rozgrzać oliewe, wrzucic przygotowana cebule i papryke i dusic na malym ogniu pod przykryciem. Gdy warzywa lekko zmiekną włożyc porcje karpia, powtórnie przykryc rondl i dusic do miękkości. Gdy ryba bedzie miekka przyprawić do smaku solą, pieprzem i cytryną, ostrożnie wymieszać.
Podawać z ryżem lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.07.2012 22:20
pycha
Wafelek2601 03.05.2012 00:17
super
ankaryba 26.04.2012 12:42
to musi być smaczne!!!
pigila
pigila 17.06.2011 17:59
super
pigila
pigila 17.06.2011 17:58
super
Emilia22 24.09.2010 07:29
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak