Sposób przygotowania

Karpia umyc, oczyścić i podzielić na filety. Oprószyc solą i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrac i pokroić w dość gruba kostkę. Paprykę, umyć, sparzyć, sciągnąć skórkę i wyciagnąć gniazda nasienne. Nastpenie pokroic w gruba kostke. W rondelku rozgrzać oliewe, wrzucic przygotowana cebule i papryke i dusic na malym ogniu pod przykryciem. Gdy warzywa lekko zmiekną włożyc porcje karpia, powtórnie przykryc rondl i dusic do miękkości. Gdy ryba bedzie miekka przyprawić do smaku solą, pieprzem i cytryną, ostrożnie wymieszać.
Podawać z ryżem lub ziemniakami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    to musi być smaczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !