Sposób przygotowania

Pomidory ze skurką pokroić na kawałki, cebulę w kostkę, czosnek drobno posiekać. Na patelnię wlać wino i rozpuściś w nim cukier z musztardą i chili, właożyć rozdrobnione jarzyny, gotować na małym ogniu pół godziny. Sos wystudzić, zmiksować, przetrzeć przez plastkikowe sito, aby oddzielić pestki i skurki. Przecier znów zagotować, pzelać do słoiczków i pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszny i aromatyczny! polecam!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    wspaniały do dan z mięska i nie tylko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo lubię taki sos!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    super sosik))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !