Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kopytka z koperkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 1 szt
koperek 3-4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kopytka z koperkiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę. Do zimnych dodać obie mąki, koperek, jajko i szybko zagnieść ciasto.
Krok 1 - Ziemniaczane kopytka z koperkiem foto
2
Na posypanej mąką stolnicy utoczyć wałeczki grubości palca, lekko spłaszczyć, pokroić skośne kluski.
Krok 2 - Ziemniaczane kopytka z koperkiem foto
3
Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać z sosem, stopionym boczkiem lub podsmażone na tłuszczu.
Krok 3 - Ziemniaczane kopytka z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 04.07.2013 12:36
pychota mniam mniam
Poison1988 23.01.2013 11:18
kopytka w każdej postaci pałaszuję z wielką chęcią :) wyglądają przepysznie!
babajaga1969 23.01.2013 10:54
ładne te zielone kopytka - smaczne :)
sara1 23.01.2013 08:00
apetyczne
Adamorek 22.01.2013 23:43
i pomysłowo
aisoglam 22.01.2013 23:19
Uwielbiam kopytka, a te są w wyjątkowo wiosennym wydaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak