Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z mrożonych truskawek i jabłek

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone truskawki 30 dag
jabłka 3 sztuki
cukier 3 łyżki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z mrożonych truskawek i jabłek

Ugotować syrop z wody i cukru. Truskawki opłukać i wrzucić do gotującego się syropu (bez rozmrażania) i ugotować. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z wrzącym kompotem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 01.06.2011 21:25
pyszny
malaczarna23 29.04.2011 19:31
super
ela16 02.04.2011 11:11
dobre
iwa643 01.04.2011 07:26
fajne
Kate131 05.03.2011 08:07
smaczny
pioge7 19.12.2010 17:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak