Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane inaczej

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
kasza jaglana 100 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
margaryna do smażenia
ser żółty 100 g
pietruszka zielona 3 łyzka
Kolendra cała Prymat do smaku
rozmaryn do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
papryka do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane inaczej

Kroki postępowania

1
Udka luzujemy z kosci .
Krok 1 - Udka faszerowane inaczej foto
2
Doprawiamy przyprawami , w środku również i odstawiamy na chwilkę .
Krok 2 - Udka faszerowane inaczej foto
3
teraz czas na farsz .
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu , na pół miękko .
pieczarki ścieramy na grubych oczkach z cebulą i smazymy na margarynie do odparowania wody , doprawiając solą i pieprzem.
Ser ścieramy również , kroimy zieloną natkę .Gdy kasza przestygnie wszystko razem mieszamy .
Krok 3 - Udka faszerowane inaczej foto
4
Mięso nadziewamy farszem i spinamy wykałaczkami , jest to bardzo łatwe , gdyż skóra sie fajnie daje formować . Gotowe smażymy na oliwie , mi wyszło dużo smacznego płynu ,więc zrobiłam sos ;)
Krok 4 - Udka faszerowane inaczej foto
5
Wspaniałe danie , smaczne mięso z udka , lepsze niż sucha pierś .
Krok 5 - Udka faszerowane inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 07.05.2013 12:09
robiłam udka według tego przepisu i mimo że za pierwszym razem okropnie męczyłam sie z luzowanie, to powiem że było warto! doskonały przepis, cała rodzina uwielbia te udeczka :)
Kate131 09.02.2013 11:38
super
Rafał10 01.02.2013 16:09
coś wspaniałego, tylko jeść :)
wyattearp 23.01.2013 12:14
super
wyattearp 23.01.2013 12:12
fajne!
Amellia 23.01.2013 09:53
fajne i na pewno pyszne
Amellia 23.01.2013 09:53
fajne i na pewno pyszne
dwa pokoje z kuchnią 23.01.2013 08:25
ekstra! kradne do siebie
Anna133 23.01.2013 08:09
To zalezy , ja mam już wprawę w usuwaniu , wbrew pozorą nie jest to trudne , ważne by dobrze zacząć od szerszej strony , a potem małym nożem skubać , po kości , następnie wystarczy pociągnąć za koniec udka i ładnie nam zejdzie ,a mięso obracamy na prawą stronę :D
Agnieszka_B 22.01.2013 22:05
Zapowiadają się bardzo smacznie, ale chyba trzeba poświęcić sporo czasu na usunięcie kości z mięsa...
Gracer 22.01.2013 19:03
pyszności
babajaga1969 22.01.2013 18:15
podoba mi się ten pomysł- smaczne :)
edyta44 22.01.2013 17:41
pysznosci
Anna133 22.01.2013 17:29
Inaczej " bo jakoś nie umiem nazw wymyslać ,ale fajne było zaskoczenie gosci , biorą sie za udko , jak to udko z kosciami , a tu zaskoczenie , miękkie i jakieś inne :D
miroslawa 22.01.2013 17:10
superowe
miroslawa 22.01.2013 17:10
superowe
Poison1988 22.01.2013 16:30
Podoba mi się to "inaczej" świetny przepis!
Krzysztof15 22.01.2013 16:18
pycha
Anna133 22.01.2013 16:10
Oczywiscie jak to u mnie bez ziemniaków ,tylko z surówką jadamy i było super
Monika58 22.01.2013 15:55
bardzo dobre - cały obiadek w jednym kawałku- lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak