Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół świąteczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura rosołowa 1/4
skrzydło z kaczki lub gęsi 1 szt
wołowina 0,30 kg
mały por 1 mały
marchewka 1 duża
pietruszka 1 średnia
seler 1 mały
ząbek czosnku
ziarenka ziela ang
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 1/2 przypieczona
indyk 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół świąteczny

Mięsa włożyć do garnka.Wlać 0k. 2,5l wody. Zagotować i dokładnie odszumować. Włożyć warzywa.Posolić, włożyć przyprawy. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięs. Mięso wyjąć.Rosół przecedzić. Podawać z zieloną pietruszką i drobnym (najlepiej domowym) makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:44
Dobra zupa.
olkaaa 28.10.2011 07:37
bardzo lubię
monika154 28.07.2011 08:54
moje ulubione danie
Dominika30 12.07.2011 11:50
kocham rosół , a ten napewno b. smaczny!
Jaheira11 22.03.2011 23:27
jak zawsze dobry na wszystko
Marzena40 15.02.2011 17:48
nie ma to jak dobry rosół
SmacznaPyza 09.10.2010 23:58
porządny rosołek, taki lubię
Agnieszka172 30.08.2010 20:38
niema jak rosół z kury, nieba w gębie
wedith1 12.08.2010 09:44
Uwielbiam rosół!!!
Justyna223 02.08.2010 19:12
super rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak